Politica

Sorin MOISE, secretar de stat MADR: Ministerul are performante foarte bune in absorbtia de FONDURI Europene !

Sorin Moise, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, are în coordonare cele două agenții de plăți – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Despre ambele instituții, oficialul MADR a avut cuvinte de laudă, mai ales că ele reprezintă ”motorul” prin care Ministerul și România reușește să aibă o rată de absorbție foarte bună a fondurilor europene.

 

 

 

 

”Pe mine, ca secretar de stat care am în coordonare aceste două agenții, mă mulțumește și m-a mulțumit și ca director AFIR în trecut, faptul că Ministerul Agriculturii a reușit tot timpul să aibă performanțe excepționale, aș spune eu în zona atragerii de fonduri europene”, a declarat Sorin Moise în cadrul emisiunii AGROSTRATEGIA de la TVR 1, unde a fost invitat marți, 24 mai.

Despre funcționarii APIA și AFIR, Sorin Moise a spus că sunt ”profesioniști desăvârșiți și muncesc foarte mult”.

”Eu îi felicit pe această cale și poate câteodată fermierii mai sunt supărați că au întârziat cu o cerere de plată la AFIR, dar trebuie să înțeleagă că acel funcționar încearcă tot timpul, depune toate eforturile, ca banul, când ajunge la fermier, să știe că acel ban nu va mai fi luat niciodată de la fermier și că niciun control nu va putea să-l atingă pe acel fermier. Un moment de neatenție sau o scurtare a acestui interval, poate însemna ulterior în cazul unui control al celor de la Uniunea Europeană și în cazul unor neclarități, unor probleme, recuperarea acelor bani. Și în acel moment și fermierul va fi în culpă și funcționarul va fi în culpă. Așa că cel mai bine e – chiar dacă mai așteptăm un pic, banii pe care-i luăm să știm sigur că nimeni nu-i va mai lua niciodată înapoi”, a subliniat Sorin Moise.

Emisiunea AGROSTRATEGIA, o coproducție TVR și Agrointeligența, se difuzează zilnic, de la ora 10:00, pe TVR 1 și este moderată de Vlad Macovei, fondatorul Agrointeligența. De la ora 10:30, tot de luni până vineri, vă invităm să urmăriți emisiunea FERMIERII ROMÂNIEI care vă aduce reportaje cu și pentru fermieri.

 

Agrointel