Politica

Sebastian BURDUJA, despre majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, votată la Senat: ”Eu voi vota împotrivă, în calitatea mea de deputat. Nu este în regulă ca, într-o situaţie economică dificilă, politicienii să se premieze

Sebastian Burduja, despre majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, votată la Senat: ”Eu voi vota împotrivă, în calitatea mea de deputat. Nu este în regulă ca, într-o situaţie economică dificilă, politicienii să se premieze

Ministrul Cercetării şi Digitalizării, Sebastian Burduja a comentat, joi, la Digi24, votul dat de Senat pentru majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, el precizând că va vota împotrivă, în calitatea sa de deputat şi consideră că nu este în regulă ca, într-o situaţie economică dificilă, politicienii să se premieze. El a mai spus că discuta recent cu omologul său din Cipru, o ţară mică din UE şi acesta avea salariul de cinci ori mai mare decât al lui, la nivel de ministru.

Ministrul Cercetării şi Digitalizării a afirmat că va vota împotriva proiectului de lege care a majorat indemnizaţiile demnitarilor, când va ajunge la Camera Deputaţilor.

”Eu voi vota împotrivă, în calitatea mea de deputat şi cred că nu este în regulă ca, într-o situaţie economică dificilă, într-o situaţie regională cu impredictibilitate mare, politicienii să se premieze”, a spus Burduja.

El a precizat că ”discuta recent cu omologul său din Cipru, o ţară mică din UE şi acesta avea salariul de cinci ori mai mare decât al lui, la nivel de ministru”.

”Nu este oportună din punctul meu de vedere această iniţiativă şi voi vota împotrivă”, a arătat el.

Sebastian Burduja a spus că trebuie întrebaţi senatorii de ce au votat pentru acest proiect de lege.

”Aşa cum stau lucrurile acum, nu este o variantă oportună şi cred că mediul politic trebuie să fie solidar”, a arătat el, precizând că guvernele liberale, succesiv au îngheţat salariile demnitarilor, încă de pe vremea guvernului Orban.

”Fără a fi excesiv de populişti, nu este oportun în momentul ăsta”, a mai afirmat el.

Despre majorarea salariilor primarilor, prevăzută în proiect, ministrul a spus că ”ştie că sunt primari care nu mai sunt în funcţie, au avut vreo patru mandate, timp în care au avut nişte răspunderi şi care au o pensie derizorie, de 1.500 – 2.000 de lei”.

”E de analizat dacă dincolo de instinctul nostru de a-i penaliza pe aceşti oameni, dacă au un venit de pensie decent, în raport cu munca prestată şi au fost oameni curaţi care şi-au dus la capăt mandatele, au semnat pe nişte sume de milioane de euro, e de analizat, la rece. Nu cred că trebuie să guverneze nimeni (..) cu gândul la următoarele alegeri. Trebuie să guvernăm cu gândul la ceea ce facem pentru români”, a mai spus Burduja.