🇷🇴PRODUSE ROMÂNEȘTI, DIN INIMA ȚĂRII
Fermierii și procesatorii din județul Bistrița-Năsăud pe care i-am vizitat astăzi sunt nu numai un exemplu de ceea ce înseamnă produse românești de calitate și afaceri cu tradiție, dar și de muncă, dedicare, viziune, accesare de fonduri europene și programe naționale și patriotism!
Fermierul și procesatorul Mircea Cotuți din comuna Nimigea care cultivă de 15 ani legume și produce conserve de roșii, bulion, zacuscă, familia Botiș, Marinela și Adrian, care în 2015, au înființat Vie Vin Lechința și produc vin romanesc după vechea ” rețetă” a sașilor care făceau “vinul împăraților”, merită nu numai respect, ci și sprijin pentru ca aceste afaceri românești să se dezvolte!
În inima pășunilor din Transilvania am găsit o altă societate românească, înființată în urma cu 15 ani, printr-un proiect cu finanțare europeană, Agro Carmolact Prod care produce și procesează lapte și produse din lapte.
Pe poarta societății Agrocomplex Lechința au ieșit anul trecut 9000 de viței care au fost exportați în țări din Uniunea Europeană.
Mi-am încheiat una dintre cele mai interesante zile, alături de gospodarii și fermierii din comuna Sânmihaiu de Câmpie, la Sărbătoarea Grâului.
Le mulțumesc președintelui Consiliului Județean Bistrița Năsăud, Radu Moldovan, și primarului comunei Sânmihaiu de Câmpie, Ioan Mate, că mi-au oferit ocazia să cunosc toți acești oameni minunați care alături de familiile lor construiesc, în fiecare zi, o Românie mai bună, mai frumoasă și mai sănătoasă pentru copiii noștri!
Plec către București cu gustul unic al produsele autentice de la Bistrița Năsăud pe care vreau să le văd în supermarket-urile din toată țara, dar și multe idei de proiecte și programe pentru toți fermierii români.
Pentru noi toți, “Cumpărăm românește” trebuie să devină o rutină zilnică, deoarece în acest fel îi susținem pe acești oameni și le arătăm respectul pentru munca și dragostea lor pentru România!