Politica

PSDragnea si CORUPTII de sub FUSTA Veoricai/ Cititi ?!

EXCLUSIV Un consilier al premierului Dăncilă, expert în cadrul unei Asociații anchetate pentru delapidarea a 700 de mii de euro

Unul dintre consilierii premierului Dăncilă, Radu Antohe (foto dreapta), numit recent consilier de stat în Cancelaria Prim-ministrului, și-a trecut în CV că a fost angajat de președintele unei asociații de fermieri care în acest an este cercetat că a furat 700.000 de euro din cotizațiile agricultorilor.

Antohe ar fi lucrat din august 2017 până acest an ca ”expert în dezvoltare rurală și politici agricole” în cadrul ligii Asociațiilor producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Această asociație a fost condusă până în această primăvară de Laurențiu Baciu (foto stânga), un fermier din Bacău, județ din care este și Radu Antohe.

Laurențiu Baciu, presupusul angajator al lui Antohe, este cercetat sub acuzația de delapidare de procurorii parchetului de pe lângă Sectorul 1.

Baciu este suspectat că a folosit banii fermierilor în interese personale. La dosar, așa cum ne-au transmis surse din anchetă, sunt mai multe declarații date de tineri care erau în stagii de pregătire la LAPAR.

Aceștia nu ar fi fost plătiți deloc sau primeau sume modeste, dar figurau ca fiind beneficiarii unor venituri mult mai mari.

Baciu și prietenii săi s-ar fi folosit de fondurile LAPAR în interese personale, așa cum reiese din ancheta procurorilor.

Consilierul spune că nu a luat bani de la Baciu

Întrebat despre suma pe care a primit-o de la Laurențiu Baciu, pentru că din CV reiese că a lucrat la LAPAR, Antohe a declarat: „Nu am avut niciun contract, nu am primit bani de la LAPAR. Nu am avut contract. Eu doar eram invitat la anumite evenimente, simpozioane și cam atât”, ne-a explicat acesta.

Un expert în recrutare forță de muncă ne-a declarat că în opinia sa faptul că un consilier de stat și-a trecut în CV că a lucrat la un ONG, când el a fost invitat la seminarii reprezintă un fals, chiar dacă nu este un fals de natură penală.

Atunci când Antohe a fost întrebat dacă este un apropiat al lui Laurențiu Baciu sau cât de bine îl cunoaște, noul consilier de la Cabinetul Prim-ministrului a încercat să lase să se înțeleagă că nu îl cunoaște prea bine. ”Da, îl cunosc, așa cum îi știu pe toți președinții de asociații de fermieri”, a răspuns acesta, atunci când i s-a amintit că și el și Baciu sunt din același județ, Bacău.

Radu Antohe ne-a mai precizat că nu avea cunoștință de activitățile considerate de procurori ca suspecte de delapidare. ”Nu, nu am fost chemat, nu am fost audiat de procurori”, ne-a mai precizat acesta.

G4media.ro a obținut și fotografii de la evenimente publiceîn care Antohea a stat numai în apropierea lui Baciu. Laurențiu Baciu este un fermier care a sprijinit mereu PSD.

Numirea. Radu Antohe a fost numit luni în funcţia de consilier de stat pe probleme de agricultură în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

El a mai avut această funcție și în guvernul condus de Sorin Grindeanu. În aprilie 2017 și fostul premier l-a numit în funcţia de consilier la Cabinetul Prim-Ministrului.

Radu Antohe este membru PSD, iar veniturile sale au fost asigurate, în afara funcțiilor de consilier de stat, din bani primiți de la firma tatălui său, așa cum reiese din declarațiile de avere ale lui Antohe