Politica

 Exclusiv/Marius MICU, prodecan la Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală, a fost votat ieri de BPJ -PSD Călărași pentru funcția de Secretar de stat MADR/Găman s a retras din minister!

 

PSD Călărași își intensifică eforturile de a promova oameni profesioniști în poziții cheie la nivel național, cu scopul de a contribui la dezvoltarea județului Călărași.

În cadrul acestui demers, Marius Micu a obținut ieri votul de încredere în BPJ al colegilor din Filiala PSD Călărași pentru a fi propus pentru funcția de Secretar de Stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

 

 

Marius Micu nu este străin de mediul politic, administrativ sau de domeniul agriculturii, deținând funcția de vicepreședinte al COPA (Comitetul Organizațiilor Profesionale Agricole din Uniunea Europeană). COPA-COGECA este cea mai mare organizație la nivel european care reprezintă interesele fermierilor europeni în raport cu instituțiile europene.

 

 

COPA este vocea a peste 22 milioane de agricultori și familiile lor, iar COGECA reprezintă interesele a 22.000 de cooperative agricole.

 

 

Experiența sa profesională la nivel european este completată de perioada 2021-2022, când a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

 

 

În acea perioadă, Micu a fost apreciat pentru expertiza sa în problemele agriculturii românești, remarcându-se prin analizele realizate asupra măsurilor necesare pentru plățile directe în agricultură, obiectivele propuse în Planul Național Strategic, precum și alocările financiare prevăzute pentru agricultura românească.

 

 

În afara activității politice, Micu Marius este Conferențiar universitar Doctor, ocupând și funcția de Prodecan al Facultății de Management și Dezvoltare Rurală din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

 

 

În acest context, Filiala PSD Călărași l-a propus pe Marius Micu pentru funcția de Secretar de Stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, având în spate o vastă experiență și o cunoaștere profundă a problemelor agriculturii românești, care va aduce contribuții semnificative la nivel național dar și la dezvoltarea județului Călărași.

 Weekendul trecut am participat în calitate de prodecan la Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală și de vicepreședinte al Copa-Cogeca la evenimentul Rural Youth Parliament Erasmus +, din Regiunea de Sud, o inițiativă fascinantă care reunește tineri pasionați și le oferă o platformă de dezbatere și implicare în viața comunității.

 

Acest eveniment care face parte din proiectul Parlamentul Rural al Tinerilor, a fost organizat de Asociatia GAL Napoca Porolissum în parteneriat cu Federaţia Naţională PRO AGRO și cu implicarea activă a tinerilor Daria Georgescu și Călin-Alexandru Pădure. Daria și Călin sunt doi tineri liceeni talentați, care au fost gazdele evenimentului, au moderat evenimentul și au coordonat discuțiile, creând astfel o atmosferă memorabilă în cadrul cafenelei rurale.

Cafeneaua Rurală este un mod interactiv și atrăgător de a aduce tinerii în prim-planul dezbaterilor publice. Este un prilej excelent pentru ei de a-și exprima ideile, de a-și dezvolta abilitățile de comunicare și de a contribui activ în comunitățile rurale.

 

Tinerii au pus întrebări, au fost atenți și, desigur, au fost puțin emoționați de prezența noastră. A fost un moment plin de căldură, de întrebări pertinente și de discuții interesante. Dragi elevi, mă bucur că v-am întâlnit și vă urez mult succes mai departe!

 

Rural Youth Parliament Erasmus + este un instrument eficient de îmbunătățire a competențelor sociale și comunicaționale, care promovează libertatea de exprimare și găsirea de soluții pentru problemele comunităților rurale.

 

Următoarea întâlnire din cadrul proiectului Parlamentul Rural al Tinerilor, respectiv Ediția Națională a Rural Youth Parliament Erasmus +, este planificată pentru perioada 28-30 iunie în Sângeorz Băi, județul Bistrița-Năsăud.

 

Mulțumesc organizatorilor pentru invitație și felicitări pentru acest eveniment reușit! A fost o onoare să mă aflu printre oratorii și invitații speciali ai #Cafeneleirurale din regiunea de sud și, sper, să ne vedem cu aceeași energie pozitivă și la ediția următoare!

 

#COPACOGECA #AAC #PROAGRO #LAPAR #UNCSV #AFF #GALNAPOCAPOROLISSUM