Politica

Florin BARBU-deputat, președinte comisia Agricultura, cere reintroducerea taxelor vamale pentru cerealele din Ucraina care se vând în România !

 

Șeful PSD al comisiei pentru agricultură din Parlament cere reintroducerea taxelor vamale pentru cerealele din Ucraina care se vând în România

 

Florin Barbu, președintele PSD al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, cere într-un comunicat de presă remis de biroul de presă al partidului reintroducerea taxelor vamale pentru importul de cereale din Ucraina.

 

 

 

”Protestul fermierilor români față de sprijinul insuficient decis de Comisia Europeană pentru pierderile înregistrate de aceștia ca urmare a afluxului de cereale ucrainene este îndreptățit. Este din ce în ce mai evident că Decizia Comisiei Europene de a ridica taxele vamale pentru produsele provenite din Ucraina a generat efecte negative tuturor statelor din regiune.

 

 

 

Cerealele provenite din Ucraina au provocat blocaje comerciale, au destabilizat piața, au generat prăbușiri ale prețurilor, punând fermierii români în imposibilitatea de a-și valorifica producțiile. Este timpul ca taxele vamale să fie reintroduse și să permitem cerealelor și produselor ucrainene doar tranzitarea teritoriului României în drumul lor către țări terțe”, a declarat politicianul PSD.

 

 

 

El a mai spus că ”România va continua să sprijine Ucraina până când va câștiga războiul declanșat de Rusia, însă avem datoria să ne protejăm fermierii și procesatorii”.

 

Context. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, luni, că a semnat împreună cu omologii din Bulgaria, Ungaria, Slovacia şi Polonia o scrisoare comună adresată preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, prin care propun un set de măsuri menite să reducă semnificativ dezechilibrele create în piaţă de importurile masive de cereale ucrainene.

 

Cele cinci țări susțin urgentarea procesului de ajutorare a fermierilor europeni şi crearea unor mecanisme automate de sprijin pentru fermierii din regiunile afectate iar „Comisia Europeană să ia în calcul reintroducerea taxelor vamale pentru importurile din Ucraina