PNL

Întrevederea dintre ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, și ambasadorul Republicii Federale Germania la București, E.S. Peer Gebauer, a DUS la CAPTURAREA lui CHERECHEȘ/Felicit şi mulţumesc poliţiştilor şi partenerilor instituţionali interni și externi, români și germani, care au cooperat direct şi permanent !

Felicit şi mulţumesc poliţiştilor şi partenerilor instituţionali interni și externi, români și germani, care au cooperat direct şi permanent pentru capturarea condamnatului penal Cherecheș Cătălin

 De asemenea, mulţumesc poliţiştilor maghiari, austrieci şi italieni împreună cu care s-a cooperat şi lucrat pe parcursul acestei operaţiuni poliţieneşti internaţionale. Nu în ultimul rând, mulţumesc jurnaliştilor care au înţeles în aceste zile că trebuie să limităm comunicarea pe acest caz, pentru a proteja operaţiunea de localizare şi capturare.

Viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a avut o întrevedere, la sediul MAI, cu E.S. domnul Peer Gebauer, ambasadorul Republicii Federale Germania la București.

Discuțiile au vizat temele actuale de interes reciproc aflate pe agenda europeană, cu accent pe importanța pe care MAI o acordă obiectivelor sale principale, exprimându-și convingerea că realizarea acestora servește nu doar intereselor României și cetățenilor români, ci și securității europene și cetățenilor europeni în general.

Partea germană a subliniat faptul că pe linia obiectivelor specifice afacerilor interne, România este deja un contributor valoros la consolidarea siguranței spațiului european.

În ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen a exprimat susținerea fermă a Germaniei pentru atingerea acestui obiectiv, pentru care țara noastră a depus toate eforturile.