PSD

Gabriela FIREA: Pensiile cresc în 2024 și asta trebuie să știe toți seniorii acestei țări/Seniorii merită să fie sprijiniți pentru tot au făcut pentru societate la timpul lor. Partidul Social Democrat și-a asumat că pensionarii vor primi bani în plus și se ține de cuvânt !

Pensiile cresc în 2024 și asta trebuie să știe toți seniorii acestei țări! Le vom explica pensionarilor acest lucru, oricât ar încerca să-i mintă cei care nu le-au dat un leu în plus când au fost la putere. Acest proiect face dreptate pentru seniori și pentru “eroinele” acestei țări, mamele cu mulți copii.

Am avut o întâlnire cu seniorii din Capitală pentru a oferi explicații privind acest proiect, dincolo de toate informațiile pe care le-au primit în mass-media. L-am invitat pe Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii, pentru că am vrut să primească răspunsuri la întrebări, direct de la sursă, de la oamenii care au lucrat la această lege. Este foarte important să ajungă mai departe, la rude, cunoștințe, vecini informații corecte. 

 Noua lege elimină acele cazuri în care persoanele care au muncit și au contribuit la fel au pensii diferite. De anul viitor, aceste pensii vor fi egale! De exemplu, o femeie și un bărbat, ambii pensionari și cu 22 de ani stagiu de cotizare, primesc acum pensii diferite, 1.428 de lei, respectiv 1190 de lei. Prin noua lege, din septembrie 2024, ambii vor primi aceeași pensie de 1.620 de lei.

 

 Seniorii merită să fie sprijiniți pentru tot au făcut pentru societate la timpul lor. Partidul Social Democrat și-a asumat că pensionarii vor primi bani în plus și se ține de cuvânt. Este meritul Guvernului României, condus de premierul Marcel Ciolacu, împreună cu întreagă echipă social democrată.

 De asemenea, pentru că mulți dintre seniorii bucureșteni au probleme punctuale, unii fiind administratori de blocuri sau președinți ai asociațiilor de proprietari, a fost prezent la întâlnire Rareș Hopincă, prefectul Capitalei. Împreună cu Alexandru Hazem Kansou, secretarul executiv al PSD București, au preluat de la pensionari solicitările. Prelungirea unei linii de autobuz sau curățenia din fața blocului sunt probleme considerate mărunte pentru actualii primari din Capitală, dar noi le considerăm importante.  

 

 Este un cost mult prea mare pe care-l plătesc acum bucureștenii din cauza unor decizii proaste și a indiferenței față de categoriile sociale dezavantajate. Pentru un senior cu handicap din București era un sprijin important stimulentul de 500 de lei pe care l-am propus și consilierii generali PSD l-au votat. Din păcate, de trei ani, adulții cu probleme primesc doar jumătate din bani, fără să-i pese cuiva. 

 Le mulțumesc domnului Niculaie Bordei, președintele organizației de pensionari ai PSD București, și doamnei Ancuta Comanici, președinta organizației de femei ai PSD București, pentru organizarea acestei întâlniri.