Politica

Cătălin PREDOIU, ministru MAI/Declarații de presă privind : Lupta împotriva DROGURILOR, Reorganizarea IPJ Constanța, Percepția asupra POLIȚIȘTILOR și intrarea în SCHENGEN

 

Declarații de presă :

1. Lupta împotriva drogurilor: În optica mea trebuie să ne reorganizăm, să dăm din nou această bătălie și, de data asta, să o câștigăm.

 

2. Reorganizarea IPJ Constanța: Sunt necesare schimbări semnificative în structura Poliției din Constanța, pentru a face față mai eficient provocărilor din această regiune strategică.

 

3. Percepția asupra polițiștilor: Am discutat despre percepția publică referitoare la polițiști și implicarea lor în combaterea traficului de droguri.

 

4. Necesitatea unei abordări mai eficiente: Am insistat asupra importanței revizuirii legilor și strategiilor pentru a face față eficient problemei consumului de droguri.

 

5. Intrarea în Schengen: Am discutat despre eforturile continue pentru ca România să devină parte a Spațiului Schengen, subliniind importanța demersului diplomatic și necesitatea construirii unei abordări strategice pentru a avansa în acest sens. Există premise care sugerează posibilitatea unei evoluții favorabile în acest an.