Să îmi reprezint țara la evenimente atât de importante la nivel mondial, cum sunt cele ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, nu este doar o mare onoare ca român, ci și cel mai înalt privilegiu pe care l-am avut în calitate de secretar de stat.
Aderarea României la OCDE este un obiectiv strategic, al treilea după aderarea la NATO și Uniunea Europeană.
În perioada 28-31 octombrie, am condus Delegația Ministerului Agriculturii la evenimentele OCDE care s-au desfășurat la Paris.
În cadrul Comitetului pentru Agricultură (COAG), România a avut o amplă analiză de țară pentru policile agricole în contextul procesului de aderare la OCDE.
S-au făcut evaluari tehnice ale policilor agricole românești, eforturile fiind axate pe susținerea evaluărilor sectoriale și rezultatele analizei recomandărilor care privesc alinierea legislației, politicilor și practicilor agricole ale României la cele ale OCDE.
După parcurgerea acestei etape importante pentru aderarea la OCDE, Comitetul pentru Agricultura va evalua următorii pași în procesul de aderare a României în domeniul agriculturii
Tot la Paris, la Forumul Global pentru Agricultură cu tema “Orientarea politicilor către o productivitate agricolă durabil”, s-a discutat despre modul cum răspund politicile agricole la provocările internaționale – producerea de hrană sănătoasă și în cantități suficiente ținând cont de continua creștere demografică mondială, cum se poate asigura și îmbunătăți performanţa fermierilor în cadrul lanţului valoric și ce măsuri pot fi optime pentru a asigura sustenabilitatea mediului înconjurător.