Politica

Sebastian BURDUJA-Ministru : Parteneriat între MCID, Poșta Română și Autoritatea pentru Digitalizarea României, care va viza integrarea serviciilor oferite de Poșta Română și de ghiseul.ro.

Am fost la Poșta Română, companie fanion a statului român, deținută în proporție de 93,52% de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – România. Ne-am văzut cu directorul general, Valentin Ștefan, și echipa lui. 

 

 

Se vorbește mult despre Poșta Română în această perioadă, mai ales pentru că mii de poștași sunt implicați în livrarea către milioane de români a cardurilor furnizate de MIPE pentru susținerea costurilor la utilități — nouă măsură excelentă susținută prin eforturile ministrului Marcel Boloș.

 

 

Am stabilit cu conducerea Poștei Române că peste 9000 de poștași vor conduce o campanie națională de formare a competențelor digitale de bază. Îi vor învăța astfel pe români cum să acceseze ghiseul.ro, cum să își plătească taxele și impozitele, cum să își descarce cazierul judiciar online etc.

 

 

Compania Națională Poșta Română are un avantaj strategic: ajunge la fiecare român, în fiecare casă.

 

Am discutat în seara aceasta și despre un posibil parteneriat între MCID, Poșta Română și Autoritatea pentru Digitalizarea României, care va viza integrarea serviciilor oferite de Poșta Română și de ghiseul.ro. Practic, poștașii vor putea oferi cetățenilor posibilitatea de a încasa direct taxe, impozite și alte plăți, iar Poșta Română va vira apoi acești bani către instituțiile statului prin ghiseul.ro. În acest fel, promovăm platforma ghiseul.ro, digitalizarea României și accesul cetățenilor la servicii publice digitale. Revenim cât de curând pe subiect.

 

Le doresc succes lui Valentin Ștefan și echipei sale în efortul de schimbare în bine a Companiei Naționale Poșta Română. Este cea mai importantă reformă a Poștei din ultimii zeci de ani, iar fața companiei se schimbă prin oficii noi (mergeți pe Calea Dorobanți să vedeți o bijuterie integral automatizată), servicii noi și o viziune ambițioasă de dezvoltare.

 

Sigur, toate acestea deranjează interese și obiceiuri vechi. Dar echipa actuală a demonstrat deja de mai bine de un an că Poșta Română poate renaște și o va face. Tot sprijinul!