Politica

Președintele Emil-Florian Dumitru a vorbit despre întreaga perioadă de campanie electorală, în care liberalii au prezentat proiecte și soluții călărășenilor !

Emil-Florian Dumitru, președinte PNL Călărași: ”Un beneficiar de pensie specială nu poate vorbi despre pensiile călărășenilor, pentru că nu are nicio legitimitate.”

Partidul Național Liberal –Filiala Călărași a organizat vineri, 4 decembrie, o conferință de presă, în cadrul căreia președintele Emil-Florian Dumitru a vorbit despre întreaga perioadă de campanie electorală, în care liberalii au prezentat proiecte și soluții călărășenilor.

 

 

 

 

Din păcate, în logica de campanie electorală, demagogia nu a lipsit din tabăra principalului partid politic contracandidat, președintele Emil-Florian Dumitru punctând câteva aspecte în acest sens.

 

”Dacă vorbim de pensii, aș dori să mă refer la principalul contracandidat care deschide lista la Camera Deputaților, la domnul Dumitru Coarnă, care plânge pe umărul persoanelor care au pensie de la CAP, de 800 de lei, și uită să le spună că dânsul este beneficiarul unei pensii speciale, nebazată pe contributivitate, de 4.500 de lei. Adică un pensionar de lux vine de la București să le câștige încrederea locuitorilor din Călărași, promițându-le dublări și triplări ale pensiilor, când el însuși este un pensionar care câștigă o pensie care nu este calculată pe bază de contributivitate

 

 

 

 

De aceea, trebuie să clarificăm lucrurile. Călărășenii trebuie să înțeleagă ce fel de candidați avem în județul Călărași, ca să poată să decidă duminică, 6 decembrie. Nu putem merge în zona de ipocrizie în care cineva care este beneficiar de pensie special să vorbească despre pensiile călărășenilor, pentru că nu are nicio legitimitate.”, a declarat Emil-Florian Dumitru, candidat pentru Camera Deputaților.

Liderul liberalilor călărășeni a mai adus în discuție și minciunile propagate în spațiul public de către membrii PSD care acuză PNL că nu susține fotbalul călărășean.

 

 

 

”Partidul Național Liberal și-a asumat să construiască minim 10 dispensare pentru a descentraliza sistemul medical, fiindcă situația de pe mapamond cu privire la efectele pandemiei este foarte rea, trebuie să investim în sănătate. Dar ce faci atunci când, o data pe săptămână, la Consiliul Județean Călărași, în loc să suplimentăm bugetele celor trei spitale din județul Călărași, vedem în mediul online o minciună ambalată frumos, și anume că PNL Călărași vrea să distrugă echipa de fotbal.

 

 

 

 

Este o minciună pe care adversarii politici o promovează în spațiul public fără nicio jenă. Săptămâna trecută a fost aprobată prin hotărâre de Consiliu Județean creșterea contribuției cu 4 miliarde și jumătate de lei vechi pentru clubul de fotbal. Săptămâna aceasta, încă 5 miliarde de lei vechi au venit să mai propună cei de la conducerea Consiliului Județean.

 

 

 

Dar despre sănătate nu vreți să discutăm? Cei care conduc destinele județului nu se gândesc că e nevoie de suplimentarea bugetelor la spitale? Nu am nimic cu fotbalul, trebuie să în încurajăm, dar trebuie să fim responsabili. Nu știu dacă sunt informați călărășenii că la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași cei 799 de salariați au primit doar 80% din salariu pe luna octombrie și guvernul Orban, guvernul PNL, a suplimentat prin Hotărâre de Guvern cu 4.350.000 de lei, pentru ca oamenii să își ia salariile.

 

 

 

Așa că nu vreau să mai fim într-o logică de campanie în care manipularea să domine în comunicarea publică.”, a punctat președintele PNL Călărași.

Emil-Florian Dumitru, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a punctat și câteva subiecte extrem de importante în domeniul agriculturii, care țin tot de demagogia social-democrată.

 

 

”Am văzut că se vorbește despre agricultură și reabilitarea sistemelor de irigații, tot de către principalul partid contracandidat în această campanie electorală. Spune locul 2 de la Camera Deputaților, care în 10 ani de zile, și cel puțin în ultimii 3 ani, din datele pe care le am, performanța lui managerială este de doar 38% absorbție de fonduri europene pe măsuri de piață. Și ne vorbește de subvențiile fermierilor, când el nu știe ce a păstorit în cei 10 ani de zile, cât timp a fost director adjunct la APIA.

 

 

 

Fermierii din România au pierdut bani europeni, pentru că nu se raportează banii de la un an la altul, pe incompetența acestui candidat care vorbește despre dezvoltarea agriculturii, despre sistemul de irigații, care a fost prioritizat pe bază de cumetrii și prietenii. Singura amenajare este cea de la Gălățui 388, care știți unde duce amenajarea respectivă. Restul amenajărilor nu au contat, ceilalți fermieri care nu au carnet de membru de partid nu au fost prioritari în investiții. Și culmea este că toate firmele care au câștigat acolo reabilitarea, nu știu cum se întâmplă, dar sunt din județul Olt.

 

 

 

Ipocrizia nu poate să meargă la nesfârșit și călărășenii nu pot fi mințiți de fiecare dată”, este de părere președintele PNL Călărași. Dumitru a reiterat proiectul PNL pe următorii ani cu privire la refacerea sistemului de irigații din județul Călărași, urmând să se investească 550 de milioane de euro.
💬”Am făcut pentru sistemul de irigații un proiect major prin care vom aduce cei 550 de milioane de euro pentru județul Călărași, ca să reabilităm întreaga infrastructură de irigații. Incompetența, ipocrizia nu trebuie să se mai regăsească în discursul unui om politic. În toată această perioadă, am încercat să promovăm o campanie bazată pe respect și pe proiecte.”, a adăugat Dumitru.

 

 

 

 

Candidatul PNL Călărași pentru Camera deputaților, Emil-Florian Dumitru a mai adus în atenție o altă problemă, ce ține de anumite legi promovate în ultimii ani pentru interesele directe ale unor călărășeni.
”Am o situație care este foarte interesantă. Un deputat, care nu se mai află pe un loc eligibil, dar este un deputat din Călărași, care a votat o lege – Legea 227/2018 cu reproducția la pasăre. Când vorbim despre interesul fermierilor se presupune că nu avem niciun interes patrimonial pentru noi și familia noastră.

 

 

 

 

Nu poți fi la nesfârșit ipocrit, prefăcându-te că vrei să faci bine fermierilor călărășeni, dar tu ai un interes direct. Îmi doresc să facem și după data de 6 decembrie, dezbateri despre cum trebuie să dezvoltăm Călărașiul, despre proiectele noastre, despre proiectele de dezvoltare. Adică îți votezi legea în Parlament, îți faci o cooperativă agricolă și vrei să iei 90% fonduri nerambursabile pentru tine și familia ta.

 

 

 

Mai am două dosare. Am unul din cele 5 dosare pe ceea ce înseamnă cooperativele de reproducție din sectorul suin. Aceste cooperative s-au făcut pe un contract de superficie la Vâlcelele. Așa că trebuie să fim onești și să le spunem și fermierilor călărășeni că ne pasă nu doar de firmele de la Olt, unde de două ori au adus un fost ministru să arate ce realizări marcante a făcut și nici măcar nu a introdus în amenajările de irigații niște stații de pompare uitate de lume, pe care PNL și conducerea actuală a ministerului le-au repornit. Să le spună fermierilor că deputați din Parlamentul României fac legi pentru ei și familiile lor, și să le spună că din punctul lor de vedere e mai important să dețină puterea, indiferent dacă vor aduce sau nu fonduri în acest județ. Suntem un județ subdezvoltat, pentru că lupta este pentru putere și nu pentru interesul oamenilor.”, a conchis președintele PNL Călărași.

PNL Călărași

 

 

Material publicat la comanda PNL Călărași

CUI Mandatar 11200025

 

AUTOR: Mihai Palangeanu