Politica

HORROR: Cat ne COSTA fostul Parlamentar PSD-Presedinte CCR, Valer DORNEANU, peste 13.000 EURO pe luna !

interviu kovesi-coruptia ucide

campanie PSD-Dorneanu

 

klaus emite ordin de demitere

Fost parlamentar PSD-Valer Dorneanu

venituri de 46 şi de 62 de ori mai mari decât venitul minim din România. În Spania şi UK, veniturile capilor Justiţiei sunt doar de 11 şi de 16 ori mai mari. Dorneanu, venituri mai mari decât omologul spaniol

În România, când vine vorba de venituri de la stat ale magistraţilor, inechităţile sunt atât de mari încât orice comparaţie cu alte state devine ridicolă.

Preşedintele Curţii Constituţionale din Spania are venituri mai mici decât ale lui Dorneanu

În Spania, salariul lunar al Preşedintelui Curţii Constituţionale este de 12.727 euro cu tot cu alte beneficii. Salariul minim în Spania este fixat pentru 2020 la 1108 euro. Astfel, veniturile Preşedintele Curţii Constituţionale spaniole sunt doar de 11,4 ori mai mari decât venitul minim în ţară.

În România, Preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, a avut în 2019, un venit lunar din indemnizaţia de preşedinte, drepturi salariale încasate, indemnizaţie de profesor, pensie, indemnizaţie limită de vârstă, în total de 62.442 lei, adică 13.285 euro lunar.

În România, salariul minim net pentru 2020 este de 1346 lei, adică 286 de euro. Astfel, veniturile lunare pe 2019 ale Preşedintelui Curţii Constituţionale din România sunt de 46 de ori mai mari decât salariul minim din ţară.

Preşedintele ÎCCJ România, venituri de 62 de ori mai mari decât salariul minim. În UK, The Lord Chief Justice of England and Wales, venit de doar 16 ori mai mare decât venitul minim din UK

În România, preşedintele ÎCCJ, Alina Corina Corbu are venituri din salarii, drepturi salariale, activitate didactică şi drepturi salariale restante de 215.145 euro pe anul 2019. Astfel, Corina Corbu, preşedintele ÎCCJ a avut un venit lunar de 17.928 euro lunar. De 62 de ori mai mare decât venitul minim din România.

În UK, cel mai mare salariu din Justiţie din Regatul care a inventat the common law- este cel al șefului Curții Supreme, the Lord Chief Justice of England and Wales: 25.845 euro pe lună. Salariul minim în UK este de 1524 de euro pe lună. Salariul şefului Curţii Supreme din UK este doar de 16 ori mai mare.