Anchete DNA

DOCUMENTE: Ce a gasit CURTEA de CONTURI la o MWYE rosie/ Fostul PRIMAR al sectorului 5 Daniel FLOREA-PSD/Asta a stat 10 ore la DNA , sa vina sa l ia !

Pe 6 decembrie , votați Partidul Național Liberal , doar asa scăpăm de borfasi,  corupti,  mincinoși și de ciuma toxica

 

 

 

 

Lucrări plătite, dar neefectutate pentru reabilitarea unor blocuri, excursii la Cannes și Ierusalim pentru primar și mai mulți funcționari prezentate drept ”vizite de lucru”, plata nerecuperată a unui avans privind un stand al Primăriei Sectorului 5 la târgul expozițional de la Cannes, anulat de pandemie, servicii de salubrizare plătite pentru suprafețe mult mai mari decât în realitate – sunt câteva dintre concluziile controalelor Curții de Conturi la Primăria sectorului 5 din anii 2020 și 2019, potrivit rapoartelor Curții publicate acum de Primăria Sectorului 5 condusă de Cristian Popescu Piedone.

Fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea, nu a putut fi contactat, însă – dacă după publicarea acestui articol – va dori să expună un punct de vedere, îl vom publica de îndată aici.

Vezi mai jos informația, pe larg:

* Curtea de Conturi a descoperit mai multe excursii în străinătate ale primarului Daniel Florea și ale mai multor funcționari, plătite din bani publici

 

 

 

 

 

 

Inspectorii le reproșează edilului și funcționarilor că ar fi mers în ”vizite de lucru” în străinatate în număr mult prea mare, fără aprobarea Consiliului Local.

O noapte de cazare la Cannes, între 250 și 325 de euro. Spre exemplu, potrivit Curții de Conturi, 3 persoane de la primăria Sectorului 5 au fost în deplasare la Cannes, Franța, între 11 și 16 martie 2019.

Agenția de turism a facturat servicii de cazare pentru 5 nopți de 49.821 de lei, dar a stornat ulterior 25.818 lei, ceea ce înseamnă că a fost plătită suma de 24.000 de lei pentru 3 persoane/5 nopți, adică 325 de euro de persoană pe noapte.

Foto: fragment din raportul Curții de Conturi pe anul 2020 la Primăria Sectorului 5

Lucrări de reabilitare a unor blocuri, plătite, dar neefectuate

Curtea de Conturi a descoperit că firma Star Pro Center INTL ar fi încasat cu 1,5 milioane de lei mai mult pentru lucrările de reabilitare a blocurilor. Compania a câștigat contracte de peste 29 de milioane de euro pentru reabilitarea unor blocuri din sectorul 5.

Foto: fragment din raportul Curții de Conturi pe anul 2020 la Primăria Sectorului 5

Ce contracte a încheiat firma Star Pro Center INTL cu companiile subordonate primăriei sectorului 5. La unele licitații s-a prezentat doar firma câștigătoare:

Potrivit SEAP (platforma de achiziții publice), pe 17 aprilie 2019, compania Star Pro Center INTL a semnat 4 contracte de peste 16 milioane de euro cu Primăria sectorului 5 pentru reabilitarea termică a 84 de blocuri din sector.

 

 

 

 

Pe 5 decembrie 2018, firma a semnat 2 contracte de 9 milioane de euro pentru reabilitarea termică a 26 de blocuri din sectorul 5.

Pe 1 noiembrie 2018, Star Pro Center INTL și-a adjudecat un contract de peste 4 milioane de euro pentru reabilitarea termică a altor 20 de blocuri din sectorul 5. Din nou, la licitație a participat doar firma câștigătoare.

Firma Star Pro Center INTL este deținută de Nicoleta Elena Diaconescu (88%) și de Eugen și Filofteia Diaconescu (câte 6 %). În octombrie anul trecut, firma a intrat în insolvență, iar administrator special a fost desemnată Nicoleta Elena Diaconescu.

 

 

 

 

Potrivit Libertatea.ro, femeia a fost acționară și într-un off-shore din Seychelles. Tot potrivit presei, Nicoleta Diaconescu a cumpărat la licitație un teren gajat la BRD de Oana Niculescu Mizil, partenera lui Marian Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5.

Îl cunosc pe domnul Vanghelie, dar nu sunt interpusa lui. Dimpotrivă, am avut și câteva ciocniri, mi-a făcut numai necazuri… Nu pot detalii acum. În ceea ce privește licitația, este doar o coincidență, aveam un om care îmi căuta astfel de oportunități”, a declarat presei Elena Diaconescu.

Firma ei a câștigat contracte de 27 de milioane de euro și pentru modernizarea parcurilor din sector.

Pe 6 mai 2019, compania primăriei Sectorului 5, Amenajare Edilitară și Salubrizare SA, a încheiat 2 contracte în valoare de aproape 27 de milioane de euro cu firma Star Pro Center INTL pentru modernizarea parcurilor din sector.
Compania Amenajare Edilitară și Salubrizare SA este condusă de Marian Lupașcu, fost șeful al piețelor din sectorul 5 pe vremea primarului Marian Vanghelie, între 2000 și 2003.

Lupașcu a fost director la Economat Sector 5, între 2004 și 2008, și apoi a ajuns șef la Poliția Locală Sector 5. Potrivit presei, Lupașcu este și partenerul Ioanei Mija, fosta secretară a Marian Vanghelie. În plus, șefa serviciului achiziții publice din cadrul Companiei Amenajare Edilitară și Salubrizare SA a Sectorului 5, Loredana Zidărescu, este secretara Partidului Social Democrat Independent, partid înființat de Vanghelie după ce a fost exclus din PSD.

* Curtea de Conturi a mai descoperit că primăria lui Daniel Florea nu a recuperat avansul de aproape 754.000 de lei, adică peste 150 de mii de euro, plătit către Camera de Comerț româno-germană pentru standul Primăriei Sectorului 5 la un târg expozițional de la Cannes în perioada 10-13 martie 2020, târg anulat de pandemie.

* Inspectorii au descoperit și servicii de salubrizare plătite pentru suprafețe mai mai mari decât în realitate

Foto: fragment din raportul Curții de Conturi pe anul 2020 la Primăria Sectorului 5