Anchete DNA

Crin BOLOGA, seful DNA, declaratie despre dosarul TEL DRUM-Dragnea PUSCARIE !

 

 

 

 

 

⬇️Crin Bologa, procurorul șef al DNA, a declarat duminică, la emisiunea Insider Politic de pe Prima TV, moderată de jurnalistul Sebastian Zachmann, că este nemulțumit de prelungirile date în dosarul TelDrum, deschis de procurorii Anticorupție în urmă cu 5 ani. La 13 noiembrie 2017 a fost începută urmărirea penală pe numele lui Liviu Dragnea pentru infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

 

 

 

 

⬇️Bologa a declarat că așteaptă soluția procurorului de caz care l-a asigurat că este în stadiu de redactare a soluției. Șeful DNA a spus că este persoana care își dorește să vadă finalizată speța TelDrum ”mai mult ca oricine”.
Bologa a taxat prelungirile în dosar amintind că șeful DNA care a condus instituția înainte ca Bologa să devină interimar (fostul procuror DNA Călin Nistor, n.red.) a dat multe termene în dosar care ”s-au prelungit, s-au prelungit”.

 

 

 

⬇️Întrebat când crede că dosarul va fi finalizat de procurorul de caz, Crin Bologa a răspuns: ”Sper că în mandatul meu”. Mandatul lui Bologa expiră la începutul anului 2023.

”Dosarul de care vorbim, dosarul Tel Drum, acolo avea calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean, acolo a fost pus sub acuzare, nu mai este suspect, este inculpat. Iar procurorul de caz afirmă că este în stadiu de redactare a soluţiei. Acum eu nu ştiu ce soluţie va da.

 

 

 

⬇️Nu par foarte mulţumit pentru că cel care a condus DNA înainte de a veni eu interimar, a dat anumite termene şi aceste termene s-au prelungit, s-au prelungit. Sigur că sunt motivate de procurorul de caz. Dosarul este în lucrare, în permanenţă, deci nu au fost perioade de timp în care s-a aflat în nelucrare, numai că lumea aşteaptă foarte mult finalizarea acestui dosar. (…) Imediat îmi expiră mandatul şi nu am văzut Tel Drum finalizat.

 

 

 

⬇️Aş vrea să îl văd mai mult ca oricine”, a declarat Crin Bologa la Prima TV, citat de News.ro.

În urmă cu un an, Crin Bologa a mai declarat, într-un interviu pentru G4Media.ro, că speră ca procurorul de caz să dea o soluție în dosarul Teldrum ”cât de curând”, estimând la vremea aceea că ar putea fi o chestiune de luni.
Bologa mai explica atunci că doarul a întârziat și din cauză că inculpații au solicitat audierea tuturor înregistrărilor din dosar, fiind vorba de sute de ore de interceptări, dar că acum procurorul de caz analizează probele și urmează să pronunțe ”cât de curând” o soluție.