PNL

Ciprian PANDEA :Continuă atragerea de Investiții Finanțate prin PNRR de către administrațiile liberale călărășene/Radovanu va primi FINANȚARE 24,6 lei, iar Dragalina 12,5 milioane lei/Dezvoltăm Călărașiul!

Mi-am propus, în mandatul de senator, ca o bună parte din activitatea mea din teritoriu să fie dedicată dialogului cu primarii călărășeni, pentru susținerea proiectelor de dezvoltare ale comunităților.

Până la finalul acestui mandat,  îmi doresc să am întâlniri cu cât mai mulți primari călărășeni, să preiau cât mai multe situații care au nevoie de soluții, și mă refer inclusiv la probleme legate de bugetul pe acest an.

Eu, ca senator liberal, voi susține proiectele de dezvoltare ale județului Călărași. E un angajament pe care vi l-am împărtășit deja și care se va afla mereu în centrul activității mele.

Fondurile europene sunt și vor rămâne șansa sigură a fiecărei administrații locale spre dezvoltare. Etapele fiecărui proiect ce primește o astfel de finanțare nu sunt simple, însă 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫𝐢𝐢 𝐜𝐮𝐫𝐚𝐣𝐨ș𝐢 se simt confortabil în acest proces de atragere a banilor europeni nerambursabili și 𝐚𝐜ț𝐢𝐨𝐧𝐞𝐚𝐳ă

 

Planul Național de Redresare și Reziliență stă la dispoziția administrațiilor pentru investiții importante. Spre exemplu, Componenta 1 a PNRR, ce oferă fonduri pentru extinderea sistemelor de apă și canalizare, a fost accesată și de primarii călărășeni, și, nu deloc surprinzător, din cele 𝐭𝐫𝐞𝐢 𝐚𝐝𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐚ți𝐢 aflate pe lista intermediară spre finanțare (adică au trecut de eligibilitate) două sunt 𝐥𝐢𝐛𝐞𝐫𝐚𝐥𝐞. 

Este vorba de proiecte extrem de importante, cu finanțări generoase, inițiate de primari liberali cu viziune și, așa cum spuneam, curajoși. 𝐑𝐚𝐝𝐨𝐯𝐚𝐧𝐮 va primi finanțare de circa 24,6 milioane lei, iar 𝐃𝐫𝐚𝐠𝐚𝐥𝐢𝐧𝐚 – 12,5 milioane lei.

 

Felicitări colegilor mei primari, Vasilica Dobrescu și Stanciu Gabriel! 

Voi fi mereu alături de dumneavoastră, ca și până acum!

 

Experiența sa în Guvernul României, concretizată cu aprobarea, în perioada 2016-2020, a nu mai puțin de 115 proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Locală în județul Călărași, a arătat că dezvoltarea localităților nu trebuie să țină cont de culoarea politică a primarilor, ci de nevoile comunităților.

 

 

”Dezvoltarea infrastructurii de drumuri a dobândit un ritm accelerat începând cu anul 2016, când, din poziția de secretar de stat, am susținut finanțarea guvernamentală a proiectelor comunităților locale călărășene ce au privit asfaltarea de drumuri. Nu a contat culoarea politică, au contat nevoile reale ale primăriilor care nu aveau posibilități de dezvoltare din bugetele proprii, apelând la investițiile guvernamentale.”,

 

Cele 115 proiecte PNDL au o valoare aproximativă de 766 milioane de lei, bani investiți în asfaltarea de drumuri, introducerea rețelelor de canalizare, construcția sau modernizarea de dispensare etc.

 

 

”Parteneriatul pe care l-am construit cu primarii călărășeni va rămâne același parteneriat onest . Guvernarea PNL susținută de o majoritate parlamentară va continua investițiile publice majore. Dezvoltarea adevărată se bazează pe parteneriate, pe fapte și nu pe vorbe. Iar faptele sunt de partea mea.”, subliniază Ciprian Pandea