PSD

VIDEO Afaceri in FAMIGLIA CIONOIU/Lucrări cu STATUL de 69 MILIOANE Euro /Senator CIONOIU-ZMC Trading, Consiliul Județean și Primăria Călărași !

Nicușor Cionoiu, senator: „Consider că din poziția de parlamentar pot să ajut oamenii și antreprenorii locali care în acest moment contribuie la dezvoltare și ei sunt cei care au o groază de greutăți”.

Iată-l așadar pe Nicușor Cionoiu în campanie electorală promițând ajutor celor care fac afaceri în județ, el fiind chiar unul dintre ei – fost acționar la ZMC Trading, înființată în anii 2000. A trecut acțiunile pe numele fiului și a plecat să reprezinte Călărașiul la București, chiar în Senatul României.

 

 

Statul i-a fost partener de nădejde în ultimii trei ani, de când a ajuns senator. Prin atribuire directă, firma ZMC a încheiat contracte fără licitație în valoare de 9.500.000 de lei, adică aproape 2.000.000 euro 

 

 

Prin licitație a încheiat 31 de contracte cu instituții ale statului în valoare de aproximativ 340.000.000 de lei, adică 67.000.000 de euro. O parte dintre lucrări firma le face în asociere cu alte societăți.

 

Scandal în timpul unui scrutin electoral

După ce a devenit senator, Cionoiu a ajuns în atenția publică când a intrat în conflict cu un reprezentant al Poliției, în timpul unui scrutin electoral ce se desfășură într-o comună.

 

 

Cel care încearcă să-l calmeze este Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, un actor politic local implicat recent într-un dosar DNA pentru că ar fi atribuit ilegal un contract de pază.

Paula Herlo: L-ați pus pe listă în 2020, la Senat, pe Nicușor Cionoiu. Ce îl recomanda să fie senator de Călărași?

 

Paula Herlo: El este cel care face majoritatea lucrărilor de construcții din județ. Așadar, un om de afaceri din construcții devine senator, iar din anul în care ajunge senator începe să câștige lucrări de construcții în județ. Ce s-a întâmplat?

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași: „Având informațiile ca senator, a putut să participe la licitații legal și să câștige la acele lucrări”.

Paula Herlo: Ce informații?

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași: „Era aproape de ministerul Dezvoltării, știind că s-au alocat sume…”.

Paula Herlo: Păi ce să facă cu ele că el nu mai e în firmă?

 

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași: „Era aproape de ministerul Dezvoltării, știind că s-au alocat sume…”.

 

Paula Herlo: Păi ce să facă cu ele că el nu mai e în firmă?

 

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași: „Păi nu e, dar e băiatul lui. Sunt clare lucrurile”.

 

Paula Herlo: Deci așa merg lucrurile.

 

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași: „Cred că e una din variantele posibile”.

 

Paula Herlo: Dumneavoastră, care sunteți șeful județului, cum vedeți lucrurile?

 

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași: „Dacă nu se încalcă legea cosider că dacă a fost câștigată legal licitația nu e nicio problemă”.

 

 

O recunoaștere deschisă a unei practici bolnăvicioase care scoate din joc alte firme din județ. Reprezentatul unei companii din domeniul proiectării, dar care are competențe și în zona de dirigenție de șantier, ne-a dezvăluit, sub protecția anonimatului, mecanismul prin care cele mai importante lucrări din județ ajung la Nicușor Cionoiu.

 

Reprezentantul unei firme de proiectare și dirigenție de șantier: „Modalitatea prin care își asigură controlul funcționa în felul următor: Obiectivele sale erau două – să câștige licitația în mod direct, cu el titular, și să meargă în asociere cu diverse societăți care erau obligate să-și achiziționeze materialele și serviciile de la compania dumnealui, la prețuri pe care le impunea. A treia modalitate era să impună diverse societăți, care oricum îi erau loiale sau chiar tributare”.

 

 

Tot ZMC e parte dintr-o asociere cu o firmă care face portul turistic plătit de Consiliul Județean ale cărui lucrări se tot prelungesc, ba din cauză că proiectul n-a fost bun, ba pentru că nu sunt bani la buget.

Firma copilului senatorului a prins și un contract de peste 60 de milioane de lei cu compania de apă ECOAqua, unde este asociat și deține 30% din contract.

La Grădiștea, firma a construit o primărie, cu bani de la Compania Națională de Investiții, care a costat 3.700.000 de lei. La câteva luni de la inaugurare pereții au fost inundați.

După vizita noastră au venit imediat să facă reparații. Când nu e la Senat Cionoiu e văzut la firma condusă acum de copil. Acolo ne-a primit și pe noi.

Paula Herlo: Ce vârstă aveți?

Dragoș Cionoiu, patronul firmei ZMC Traging: „28 de ani”.

Paula Herlo: Și vă descurcați cu firma?

Dragoș Cionoiu, patronul firmei ZMC Traging: „Da. A fost o provocare să preiau firma, dar în general, în ziua de astăzi, să știți că provocările se depășesc prin muncă. Nu am avut tot timpul toate abilitățile astea, dar acestea le-am dobădit pe parcurs. Cu un program, să zic, mai atipic de muncă. Mă trezesc la 06:00, stau până termin munca, dacă e cazul 20:00”.

Zecile de lucrări încredințate direct sau contractele cu comunele din județ arată relația pe care senatorul a stabilit-o cu primarii.

 

Citiți integral, pro-tv⬇️

 

https://stirileprotv.ro/romania-te-iubesc/romania-te-iubesc-emisiunea-integrala-din-25-februarie-2024.html

Consiliul Județean Călărași a atribuit un contract de amenajare și dezvoltarea turistică a brațului Borcea în Călărași de peste 69 de milioane de lei fără TVA. Una din firmele câștigătoare este firma condusă de băiatul senatorului PSD Nicușor Cionoiu.

Băiat de politician asociat cu un penal

 

Cei peste 69 de milioane de lei fără TVA vor ajunge la asocierea de firme formată din Coral SRL și ZMC Trading SRL. Ultima companie este controlată de Cristian Georgian Cionoiu (fiul senatorului) și Tăsel Mileanu, fiecare cu câte 50% din acțiuni.

Odrasla politicianului s-a asociat cu un afacerist penal pentru lucrarea de milioane de la Călărași. Coral SRL este administrată de către Constantin Cornel Georgescu, Corneliu Marianciuc și Luiza Georgescu.

Omul de afaceri Cornel Constantin Georgescu, este cercetat în dosarul în care a fost reținut primarul Municipiului Tulcea, Constantin Hogea. Primarul a fost reţinut pentru 24 de ore într-un caz privind eliberarea, în mod ilegal, a unei autorizaţii de construire pentru ridicarea unui bloc de locuinţe în imediata apropiere a unor obiective cu regim special.

 

 

Constantin Hogea și Constantin Cornel Georgescu au fost aduși la vremea respectivă în faţa Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Coral SRL are o cifră netă de afaceri de peste 100 de milioane de lei iar printre instituțiile importante cu care a colaborat se numără Compania de Apă și Distribuție Energie Electrică România SA dar și cu Ministerul Apărării.

Conectați la bugetul CJ Călărași
ZMC Trading SRL este compania este deținută de Cristian Georgian Cionoiu și Tăsel Mileanu, fiecare cu câte 50% din acțiuni. Cristian Georgian Cionoiu este băiatul senatorului PSD Nicușor Cionoiu.

Primul acționar al ZMC Trading SRL este actualul senator PSD de Călărași. El a candidat în anul 2020 la Consiliul Local Călărași, dar ulterior a preferat să meargă în Parlament.

 

Conform declarației de avere, Cionoiu a contribuit cu peste 133.000 lei la campania electorală a PSD din anul 2020.

 

La rândul ei, soția senatorului, Lenuța Cionoiu este șefa serviciului Buget Contabilitate din cadrul Serviciului Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ din Primăria Călărași.

 

Contractele directe încheiate cu instituțiile statului trec de 330, majoritatea cu Consiliul Județean Călărași.

 

Firma condusă de oamenii de afaceri are o cifră netă de afaceri de peste 65 milioane de lei și 157 de angajați.

 

Port în Călărași

 

 

Lucrările propuse în cadrul proiectului cuprind 3 clădiri. O clădire administrativă care va conține birouri și un spațiu commercial de profil, o clădire cu săli de conferințe și o clădire care va fi amenajată ca și service pentru reparații ambarcațiuni.

 

Pe lângă cladiri vor amenajate alte lucrări care vor cuprinde cheuri și un dig de dirijare la gura de acces dar si platforme portuare și un dig de apărare împotriva inundațiilor numite pe scurt Marina-Acvatoriu.

 

Marina-Acvatoriu va fi pe o suprafață de aproximativ 21 de mii de metri pătrați cu o capacitate de 240 de ambarcațiuni.

Ambarcațiunile cor fi acostate prin intermediul sistemului de pontoane iar pentru rezolvarea diferențelor de nivel ale apelor, sistemul de pontoane va culisa vertical prin intermediul unor pilot de ghidaj realizați.

Lucrările vor fi amplasate în intravilanul municipiului Călărași.