Politica

Sebastian BURDUJA, ministru digitalizării: Azi la București a fost lansat Centrul European de Competențe în Domeniul Securității Cibernetice (ECCC), prima agenție europeană cu sediul în România !

Orice vis mare începe cu o idee generoasă și se împlinește cu muncă. Azi la București a fost lansat Centrul European de Competențe în Domeniul Securității Cibernetice (ECCC), prima agenție europeană cu sediul în România. O promisiune îndeplinită pentru Guvernul României și ministerul nostru, la termenul asumat.

Acest centru reprezintă un pas important în dezvoltarea capacităților de securitate cibernetică în Europa, care a recunoscut importanța domeniului în vremurile acestea complicate. La București, în sediul ECCC din cadrul campusului Politehnicii București, vor lucra și vor fi formați cei mai buni dintre cei mai buni experți UE în securitate cibernetică. Iar asta spune totul despre potențialul României.

Mai mult decât atât, ECCC va deveni centrul unui ecosistem în domeniul securității cibernetice, punând România pe harta lumii, prin calitatea specialiștilor noștri, implicarea mediului academic, a start-up-urilor și a instituțiilor publice. O victorie a diplomației românești, concretizată printr-un efort administrativ și juridic deloc simplu, cu implicarea multor instituții.

 

Mulțumesc echipei Ministerului cercetării, inovării și digitalizării (MCID) implicată în acest demers, în mod special secretarului de stat Eduard Mititelu, susținut de secretarul general Constantin Saragea și de întreg aparatul tehnic. Îi mulțumesc și domnului director general al Comisiei Europene Roberto Viola, cel care a avut inițial ideea acestui centru și care a venit astăzi personal la lansarea de la București.

 

Nu a fost ușor, dar a meritat. România Viitorului e tot mai aproape în fiecare zi, cu fiecare promisiune îndeplinită. Înainte, împreună.