Politica

Remaniere GUVERN: MINISTRII chemati la RAPORT/Sedinta LIDERILOR Coalitiei de guvernare !

Miniștrii cabinetului Ciuca sunt chemați, luni, la raport, la mai puțin de 4 luni de când au fost învestiți în funcții. Surse politice au declarat că miniștrii vor participa, luni, la ședința liderilor coaliției de guvernare, care va avea loc la Palatul Parlamentului.

Membrii cabinetului își vor prezenta rezultatele activității de pana acum, dar și propunerile pentru pachetul de măsuri pe care executivul intenționează sa-l adopte in contextul creșterii prețurilor la alimente și la carburanți.

“Evaluarea” miniștrilor are loc în contextul în care surse liberale susțineau că liderul PNL, Florin Cîțu, are în vedere o remaniere guvernamentală.

Liberalii susțin că, potrivit sondajelor, partidul este în creștere și ar fi un bun moment bun pentru a promova figuri noi în executiv.

De-a lungul celor aproape patru luni de când a fost numit actualul executiv atât liberalii cât și social democrații și-au exprimat nemulțumirile la adresa mai multor miniștri. Printre aceștia se numără ministrul energiei, Virgil Popescu, Ministrul Muncii, Marius Budai, Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila și alții.

Context

În 7 februarie, preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirma că ar vrea să îi vadă pe membrii Cabinetului Ciucă venind cu mai multe soluţii.

„Am spus pentru toţi miniştrii că aş vrea mai multe soluţii şi mai puţin pe la televizor. Eu aş vrea să vină la televizor atunci când au ceva de spus. (…) Eu am un stil al meu de a evalua, mă uit la fiecare ministru în parte, fac o evaluare şi apoi anunţ. Nu spun înainte nimic, aţi văzut, anul trecut am făcut trei remanieri, de fiecare dată după ce am făcut o remaniere a fost mai bine la ministerul respectiv. De aceea mă uit foarte atent la performanţa fiecărui ministru, mă uit la programul de guvernare şi după aceea îmi voi spune părerea. Aş vrea acum să-i văd mai mult la televizor pe toţi miniştrii din Guvern să vină să spună ce au făcut, nu ce ar dori să facă, dar nu-i lasă nu ştiu cine, sau ar face dacă s-ar alinia toate stelele şi aşa mai departe. Nu! Ce au făcut, cum îi ajută pe români să mergem mai departe. Aşa aş prefera eu să comunice miniştrii”, spunea atunci fostul premier.

Actualul premier, Nicolae Ciucă, afirma, în decembrie, că nu se aşteaptă să aibă miniştri în Guvern care să nu performeze şi că standardele de performanţă sunt cuprinse în Programul de guvernare. Când se va face evaluarea, aceasta va fi transparentă şi deschisă, susţinea el.