Fara Categorie

MICU Marius- secretar de STAT in MADR/Start CONSULTARI privind Planul NATIONAL strategic pentru FERMIERI-16 MILIARDE de EURO.

START LA CONSULTĂRILE PRIVIND PLANUL NAȚIONAL STRATEGIC!

 

 

 

 

Astăzi, împreună cu domnul ministru Adrian Oros, doamna director AM-PNDR Daniela Rebega și doamna director Tatiana Preda, am participat la prima reuniune a Comitetului Consultativ Tematic pentru elaborarea Planului National Strategic (CCT-PNS).

Reuniunea precede consultările cu grupurile de lucru PNS care se vor desfășura pe parcusul lunii noiembrie și la care vor participa peste 160 entități cu rol important în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale.

În cadrul videoconferinței s-a discutat despre:

 

 

Calendarul estimativ al adoptării pachetului legislativ privind reforma Politicii Agricole Comune la nivelul UE;
Structura PNS, stadiul elaborării la nivelul Ministerului și etapele pe care le vom urmări de acum înainte;

 

 

 

Alocările financiare pentru intervențiile propuse pentru perioada 2023-2027.

 

 

Mi-a revenit sarcina de a prezenta pe larg bugetul PNS 2023-2027, prin care, România va beneficia de aproximativ 15,90 Mld. Euro. Am inclus în cadrul prezentării principiile generale privind alocările și am oferit clarificări referitoare la noul cadru de performanță al Planului.

 

 

 

Discuțiile interactive din cadrul reuniunii au generat, pe lângă diseminarea unor informații, un schimb de idei și bune practici util și constructiv.

Spor la treabă tuturor, în continuare!

#PNS #dialog #dezvoltare