PSD

Florin Barbu, ministru MADR : Propunerea nerealistă de înjumătățire a cantității de pesticide folosite în agricultură a fost respinsă, astăzi, în Parlamentul European, cu voturile decisive ale europarlamentarilor PSD/Datoria noastră este să apărăm interesele fermierilor români, să îi susținem pe ai noștri!

Fermierii au dreptul să producă hrană sănătoasă, dar în același timp să combată dăunătorii și bolile pentru a-și salva culturile și pământul.

 

Propunerea nerealistă de înjumătățire a cantității de pesticide folosite în agricultură a fost respinsă, astăzi, în Parlamentul European, cu voturile decisive ale europarlamentarilor PSD

 

Mulțumesc europarlamentarilor care au susținut poziția Ministerului Agriculturii. Realitatea este de necontestat: fermierii noștri folosesc o cantitate de produse de protecție a plantelor și așa foarte mică – 0,7 kg/ha – în comparație cu media europeană de 2,2 kg/ha.

 

O reducere unitară a cantității de pesticide în termeni de procent fix aplicat la fiecare stat membru ar fi însemnat dificultăți uriașe pentru fermierii români în raport cu fermierii din statele care în prezent folosesc cantități și de 4 ori mai mari.

 

 

Dacă această propunere ar fi trecut, fermierii noștri ar fi rămas fără soluții de combatere a bolilor și dăunătorilor, fapt ce ar fi afectat serios nivelul producțiilor.

 

DA, e nevoie să dezvoltăm și să susținem o agricultură prietenoasă cu mediul, dar acest lucru nu se poate face fără a ține cont de realitățile existente în fiecare stat membru

 

Datoria noastră este să apărăm interesele fermierilor români, să îi susținem pe ai noștri!