Politica

Exclusiv George-Cătălin ȘERBAN, secretar de stat Ministerul Justiției : Suntem prima țară din UE care intră in rețea asiatică de cooperare judiciară in materie penală/ E constituită la ONU, pe oficiul de combatere a criminalitatii organizate si traficului de droguri !

𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗲𝗿𝘂𝗹 𝗝𝘂𝘀𝘁𝗶t𝗶𝗲𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗥𝗼𝗺â𝗻𝗶𝗮 𝘀𝗽𝗿𝗶𝗷𝗶𝗻ă 𝗱𝗲𝘇𝘃𝗼𝗹𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗰𝗼𝗼𝗽𝗲𝗿ă𝗿𝗶𝗶 𝗷𝘂𝗱𝗶𝗰𝗶𝗮𝗿𝗲 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮t𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗲 𝗰𝘂 tă𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗔𝘀𝗶𝗮 𝗱𝗲 𝗦𝘂𝗱-𝗘𝘀𝘁

 

Ministerul Justiției se implică în dezvoltarea cooperării judiciare internaționale în materie penală cu statele din Asia de Sud-Est. În data de 26 aprilie 2023, secretarul de stat George Cătălin Șerban a avut o intervenție în cadrul segmentului de înalt nivel al Reuniunii Plenare a Rețelei Judiciare din Asia de Sud-Est (SEAJust-South East Asia Justice Network), care s-a desfășurat la Seul, Republica Coreea.

În cadrul intervenției sale, secretarul de stat George Cătălin Șerban a prezentat rolul și funcțiile Rețelei Judiciare Europene, evidențiind utilitatea resurselor online puse la dispoziția practicienilor. Participarea la SEAJust prezintă un interes major pentru consolidarea cooperării cu statele din această regiune, prin facilitarea schimbului de informații, experiență și bune practici în domeniul cooperării judiciare internaționale în materie penală, precum și stabilirea de contacte la nivel tehnic.

SEAJust este o rețea informală de cooperare judiciară în materie penală, fondată în 2020 la inițiativa Secretariatului Oficiului Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate, pe modelul Rețelei Judiciare Europene. Aceasta are în prezent 15 state membre, inclusiv Tailanda, Singapore, Coreea de Sud, Malaezia, Vietnam, Australia, Cambodgia, fiind deschisă și altor state din alte regiuni.

Prin acest demers, România speră să contribuie la consolidarea cooperării judiciare internaționale și să împărtășească experiența și bunele practici cu celelalte state membre ale rețelei.

#MinisterulJustitiei